Missieweekend Sint Jozef 10 - 11 augustus 2019

Huize Astrid, is zoals elk jaar de plaats waar Missie een heel weekend centraal staat tijdens de maand augustus.

Huize Astrid: Gentstraat 6, Oostende

Zaterdag 10 augustus van 16.00u. tot  21.00u.

Zondag 11 augustus van 11.00u. tot 18.00u.

 er zijn verschillende verkoopstanden, een heuse Tearoom, info en verschillende feestmaaltijden,

Dit allemaal ten voordele van het opvangcentrum "Mpokolo wa Muoyo" (Bron van leven) van pater Ivo Vanvolsem
In dit opvangcentrum vinden straatkinderen en weeskinderen uit Kananga, West-Kasayi een thuis.

Voor meer info kan je en inschrijvingen voor de maaltijden kan u steeds terecht op het Secretariaat van Sint-Jozef.

Secretariaat Sint-Jozef: Gentstraat 3, ma. tot vrij. 09.30u. - 12.00u.

 

het opvangcentrum van missionaris Ivo Vanvolsem in Kananga. “Mpokolo wa Muoyo” (Bron van Leven) is een opvangcentrum voor daklozen in Kananga, de hoofdstad van de provincie West-Kasayi in Kongo. In dit centrum worden sinds 1992 mensen opgevangen op die om uiteenlopende redenen op straat zijn beland. Elk jaar komen meer dan 500 dakloze mensen aan: 20 % zijn volwassenen, 80 % kinderen. De volwassenen zijn vooral jonge moeders met kleine kinderen, in de steek gelaten door de vaders. De zieken zijn mannen en vrouwen die een ondraaglijke last zijn geworden voor de familie die hen op straat zet. Er zijn ook ex-gevangenen die de eerste dagen na hun vrijlating uit de gevangenis niet weten waar naartoe. Er worden ook kinderen opgevangen die hun thuis ontvluchten omwille van honger, ruzies en spanningen in de familie. Andere kinderen zijn van huis weggejaagd omdat ze gehandicapt zijn. Het doel van het centrum is deze mensen te helpen om terug te keren naar hun familie. Twee sociale werkers zoeken contact met familieleden om hun terugkeer voor te bereiden, waar ook in Kongo. Zo helpen ze hen om hun leven weer op te starten. Daarom kreeg het centrum de naam: “Bron van Leven”. Sinds 2013 organiseren ze ook de familiehereniging van kinderen (van 10 tot 15 jaar) die in de Kasayi-streek ontvoerd worden en in Kinshasa (1000 km verder) verkocht worden aan dievenbenden. Dit vraagt veel communicatie- en opzoekingswerk.

Eucharistievieringen in de weekkapel van de Sint-Jozefskerk met omhaling en getuigenis over het werk van pater Ivo Vanvolsem.

Vrijdag 09 augustus 18.00 u voor de medewerkers

Zaterdag 10 augustus 17.00 u

Zondag 11 augustus 09.30 u