Padre Frans Verhelle Oostendenaar - Orthopedagoog - Missionaris

Padre Frans Verhelle Oostendenaar - Orthopedagoog - Missionaris

komt op uitndiging van de missigroep Sint Jan

in de kapel van de zusters Clarissen 

in woord en beeld zijn levenswerk ten voordelen van de kinderen van de sertao voorstellen

De sertao is een gebeid met aanhioudende droogte in het noordoosten van Brazilië. De mensen leven er van landbouw en veeteelt. Het bisdom o.l.v. de Vlaamse bisschop André Dewitte helpt om die droogte te bestrijden met de plaatsing van citernes en waterreservoirs, eerst voor de noden van de gezinnen, daarna ook voor de veeteelt en de tuinbouw.

Het project PODES ('je kunt het') beoogt de sociale inclusie van kinderen met een handicap. Padre Frans begon in 1999 met een schooltje voor dove kinderen. Later kwam daar nog een dovenschool bij plus een school voor kinderen met een mentale handicap. In drie steden kwamen ook dienstencentra om mensen te helpen met hun medische en andere aanvragen, papieren en documenten.

De voorbije jaren stak de drugsproblematiek zijn kop op in de sertao met alle problemen vandien: criminaiteit, ontreddering van gezinnen, bendevorming van jongeren, problemen in de scholen en onveiligheid. Padre Frans en veertig vrijwilligers (dokters, psychologen, sociaal assistenten, advocaten, boekhouders, onderhoudsploeg en keukenploeg) bieden het project LEVANTE TE e anda ('sta op en wandel') psychopedagogische opvang aan jongenren om hen van drugs te bevrijden.

dinsdag 17 september om 19 uur bij de zusters Clarissen, Mariakerkelaan 212 Oostende

Gratis toegang 

vrije bijdrage  voor het werk van padre Frans is welkom.

Ne de voordracht bent u welkom op de 'meet and greet' met padre Frans bij een drankje.

Meer inlichtingen: Johan Vandenabeele, Brigade Pironlaan 13, 8400 Oostende, 0498 37 52 41.