PASSIESPELEN OBERAMMERGAU

9-13 september 2020

 

De Passiespelen van Oberammergau (Unesco Cultureel Werelderfgoed) worden om de tien jaar opgevoerd. Het is een belofte die de inwoners van Oberammergau deden in 1633. De Dertigjarige Oorlog (1618-1648) was volop bezig, de gruwelijkste oorlog aller tijden, die heel Europa in vuur en vlam verzette. Niet alleen de Dertigjarige Oorlog moordde de Beierse bevolking uit, er was ook een andere booswicht aan het werk: de pest. In Oberammergau, dorpje in de Beierse Alpen, beloofden de inwoners om de tien jaar het passieverhaal te spelen, voor altijd en altijd.... als toch minstens de pest voorbij zou gaan. Wat ook gebeurde. En zo had in 1634 de eerste voorstelling plaats. Dat gebeurde op het kerkhof waar de pestlijders en oorlogsslachtoffers begraven werden. In 2020 worden de Passiespelen voor de 42ste keer georganiseerd. Van een boetedoening om pest te voorkomen zijn de spelen uitgegroeid tot een culturele happening met hoogstaande kunstwaarde. Meer dan de helft van de inwoners van Oberammergau nemen deel aan het spektakel. In totaal zijn 2000 spelers actief.

De Pastorale Eenheid Maria Tenhemelopneming Mariakerke-Oostende organiseert i.s.m. Keolis Travel van 9 tot 13 september 2019 een vijfdaagse trip naar deze Passiespelen. Onderweg bezoeken we een aantal mooie toeristische trekpleisters in Duitsland en meer bepaald in het Beierse land, de zgn. ‘Romantische Strasse’.

Reisinfo:

Transport:

Autocar van 56 plaatsen.

Reisprogramma:

Dag 1: Woensdag 9 september

Afreis uit Oostende – Vrij middagmaal onderweg - Begeleid bezoek aan Residenz in Würzburg -

1 overnachting op basis van half pension in Hotel Amberger (***) of gelijkwaardig te Würzburg.

Dag 2: Donderdag 10 september

Rit door de Romantische Strasse – Vrij bezoek aan Rothenburg ob der Tauber - Vrij middagmaal -

1 overnachting op basis van half pension in Best Hotel Zeller (***) te Königsbrunn.

Dag 3: Vrijdag 11 september

Bezoek aan de Wieskirche en verder naar Oberammergau – Vrij middagmaal  - Passiespelen (tickets cat III) met 3-gangenmenu in nabijgelegen restaurant - 1 overnachting op basis van kamer en ontbijt in hotel in Oberammergau

Dag 4: Zaterdag 12 september

Bezoek aan Ettal en geleid bezoek aan Schloss Linderhof - Middagmaal in de omgeving van Füssen -

1 overnachting op basis van half pension in hotel Intercity3* in Ulm.

Dag 4: Zondag 13 september

Vrij bezoek aan de Dom in Speyer - Vrij middagmaal - verder richting Oostende met en avondstop.

Inbegrepen in de prijs : 965 Euro (150 Euro toeslag single)

BTW, garantiefonds, administratiekosten * Vervoer heen en terug vanuit Oostende met autocar (56 plaatsen) uitgerust met dvd, toilet, airco en minibar * Vervoer ter plaatse voor alle bezoeken en excursies – steeds rekening houdend met de wettelijke rij- en rusttijden * Kosten bus (BTW, baantaksen, parkings) + kosten chauffeur (overnachtingen – maaltijden – fooien) * 4 overnachtingen op basis van half pension * Tweepersoonskamers voor de deelnemers * Geleid bezoek aan Residenz am Würzburg * Ticket voor de Passiespelen in categorie III * Lunch en avondmaal in Oberammergau * Lunch in de omgeving van Füssen * Geleid bezoek aan Schloss Linderhof * Bijstand bij het opmaken van uw programma * Telefonische bijstand tijdens uw verblijf.

Niet inbegrepen in de prijs:

Alles wat niet staat vermeld in de offerte * Overige maaltijden, dranken, persoonlijke uitgaven. Annulatieverzekering en bijstandverzekering.

Inschrijven

Mail je naam, adres, telefoonnummer en/of GSM naar dirk.mascchelein@skynet.be. Telefoneren om je deelname te melden is ook goed: 059 70 70 90 of 0479 587 125. Betaling (€965,00 per persoon - €150,00 toeslag voor single) te betalen op rekening BE34 0689 3410 6690, VZW PE Maria TenHemelopneming, en dit als volgt: het totaalbedrag (€965,00 per persoon - €150,00 toeslag voor single) in één betaalbeurt of €400,00 per persoon (+ €150,00 toeslag voor single) bij de inschrijving - € 285,00 vóór 15 mei – de rest (€280,00) vóór 15 juli. Indien je met iemand een hotelkamer wil delen, meldt dan ook met wie je dit wil/zal doen. Naam en voornaam volstaat.