Oostendse kerkentocht

Van harte welkom, in Oostende! We hebben een zeer boeiende stad die veel meer heeft te bieden dan enkel het strand, maar wij hebben ook een zeer rijke geschiedenis. Graag nodigen we jullie uit om op verkenning te gaan in onze mooie stad.

Voor de wandeltocht goed te kunnen volgen kun je het hele traject downloaden op onze website en dan op kaart te volgen. In dit boekje kunt u de uitleg over de verschillende kerken terugvinden.

Klik hier voor de GPX route: https://drive.google.com/file/d/1ZOwBjt2CRB5gLm9HubEVQ5b5tYl4De6C/view?usp=sharing

klik hier voor het info-boekje: https://drive.google.com/file/d/17Lcz4xXJTW-bzuHlsyXFHe0LXvuFScpT/view?usp=sharing

We beginnen aan de Petrus en Pauluskerk om zo de oude binnenstad van Oostende te ontdekken met de kapucijnenkerk en de dominicanenkerk. Vervolgens gaan we richting de Sint-Jozefskerk, en Heilig Hartkerk. Het verste punt is de in de Mariakerkelaan met monasterium Zonnelied. Hier verblijven de zusters clarissen reeds sinds 1957 maar zijn al in Oostende aanwezig sinds 1862. We keren vervolgens terug via de Sint-Jan de doper kerk naar het Maria Hendrikapark om zo in de wijk Hazegras te komen, een oude visserswijk waar de oude kerk afgebroken is en bij de bouw van sociale appartementen een kapel in de plaats kwam. We eindigen dan waar we zijn begonnen, namelijk aan de Petrus en Pauluskerk.

We hopen dat u kunt genieten van deze stevige tocht, en indien u foto’s hebt die u wilt delen, mag u die steeds sturen naar: verbeke.mickael.oostende@gmail.com .

De mooiste foto’s komen dan zeker op onze webpagina.

Indien u meer wilt weten over wat wij allemaal doen als parochiegemeenschap, of als u wilt deelnemen aan een eucharistieviering dan kunt u steeds een kijkje nemen op www.pe-sint-pieter.be