Missie Sint-Jan gaat door...

MISSIE SINT-JAN: WIJ GAAN WEER VERDER …

Op 23 april hield Missiewerking Sint-Jan haar jaarlijks Missiefeest. Mensen van de missiegroep, vrijwilligers, vormelingen en catechisten, redacteurs van Kerk en Leven, stadsdiensten, de directeur van het college van de Gerststraat en vooral ook de ontbijters, de tapaseters, de pannenkoekensmullers en de tombolalotjeskopers zorgden voor een opperbeste sfeer, veel vriendschap en warmte en… een mooie opbrengst voor onze missieprojecten. Hartelijk dank daarvoor. Zo konden wij – met links en rechts nog een steuntje er bovenop - aan de Clarissen in Congo Brazzaville via zuster Greta, aan de Salesianen in Goma (Oost-Congo) via Cor Anthonissen en aan pater Guido Everaert in de Filipijnen telkens vijfhonderd euro bezorgen.

Guido stuurde trouwens prompt een mailtje (met foto) aan de mensen van Missiewerking Sint-Jan Oostende. Graag een uittreksel, dat wij u niet willen onthouden:

“DANK VOOR JULLIE ONVERMOEIDE INZET EN HET BLIJVENDE OPTIMISME.

Hier behalen we gaandeweg ook positieve resultaten.... De groepen jongeren vermeerderen (ik stuurde Lucky enkele foto’s). Onze werking voor basisgroepen heeft een krachtige groep kern-medewerkers maar hier is het heel wat moeilijker om mensen warm te maken omdat de armsten (onze doelgroep) heel weinig tijd hebben buiten hun dagelijkse beslommeringen om te overleven. We proberen studenten een deeltijdse job te bezorgen en ouders bekwaamheden aan te leren die hen extra inkomen bezorgen.

Toch vergeten we ook algemene en bijbelse vorming niet. We hebben zopas plannen gemaakt voor 2 zaterdagen in augustus om onze basisleiders meer "inhoud" te geven (ik ben niet tevreden met deze uitdrukking, maar vind er momenteel geen andere). Daarvoor doen we beroep op het leken-team waar ik 6 jaar mee verbonden was vooraleer ik hier benoemd ben

We rekenen op een 80-tal basisleiders... Twee volle dagen... We leggen de mensen geen extra last op... de financiële kant van dit alles wordt geen probleem dankzij de inzet van een kleine groep missie-gezinden ergens aan de kust in Vlaanderen... Je kunt misschien raden over wie ik het heb....

DANK DANK DANK DUS NOGMAALS... ZO DRAGEN WE ELK OP ONZE MANIER ONS STEENTJE BIJ OM GODS DROOM VOOR DE MENSEN WAAR TE MAKEN.

JA, WE GAAN WEER VERDER.... laat dat ons lijflied zijn.

EEN WARME GROET AAN JOU EN KRISTIEN

EN AAN HEEL DE PLOEG.

Guido”