Wat vinden we in deze kerk?

Donderdag 2 februari van 09.30 tot 15.30 uur

in de kerk Sint-Petrus en Paulus

Tijdens de cursus leert experte Stefanie van der Zweth (PARCUM) je tal van praktische tips om in je kerk van start te gaan met het opstellen van een erfgoeinventaris. Ze leert je de kneepjes van het inventariseren. Hoe meet ik een kelk? Hoe fotografeer ik een kazuifel? Hoe beschrijf ik een communiebank?

In de voromiddag krijg je een algemene inleiding over het inventariseren van religieus erfgoed. Aansluitend wordt de opgedane kennis getoetst tijdens een praktische oefening. Na de lunchpauze lodsen we kje door het Erfgoedregister, de Vlaamse erfgoeddaabank, en leer je objecten registreren.

Bestel de nieuwe 'Handleiding inventarisren":

Onze 'Handleiding voor het opstellen van een kerkinventaris' is vernieuwd. Bestel jouw exemplaar bij je inschrijving voor de basiscursus. Dan betaal je slechts 10 euro i.p.v. 12 euro? Je ontvangt de publicatie ter plaatse tijdens de cursus.

Deelnemen aan deze cursus kost 20 euro (inclusief lunch). Vooraf inschrijven is verplicht en kan tot 2 dagen voro de aanvang. Het aantal deelnemers is beperkt tot 15.

contact info@parcum.be

tel 016 406073.