GELOVEN GAAT VERDER GETUIGENISSEN VAN MENSEN 2019

Geloven gaat verder

GETUIGENISSEN VAN MENSEN

Tijdens de conferentiereeks Geloven gaat verder. Getuigenissen van mensen van het dekenaat  Oostende, vertellen bekende christenen over hun geloof en de dagelijkse beleving ervan.  Aangemoedigd door vele positieve reacties wordt de reeks in 2019 voor de negentiende keer georganiseerd. De conferenties vangen telkens aan om 19.30 uur en vinden plaats in:

Huize Astrid,
Gentstraat 6, 8400 Oostende  
Aanvang 19.30 uur. 
Dank voor vrijwillige bijdrage

hier kan u de affiche en de folder downloaden.

Donderdag 25 april 2019

VREUGDEVOL CHRISTEN ZIJN  ANNO 2019
ALS JONGGELOVIGE ZOEKEND NAAR OASEPLAATSEN

ANNELIEN BOONE

DIRECTEUR IJD, JONGERENPASTORAAL VLAANDEREN

Annelien Boone, geboren op 31 augustus 1986 in Brugge,  gehuwd en wonend in Aalter. Na studies Latijn-Wiskunde in het Emmaüs instituut in Aalter behaalde zij achtereenvolgens een Master in de Toegepaste Economische Wetenschappen aan de universiteit van Gent en een Master in Cultuurmanagement aan de universiteit van Antwerpen. Zij startte als nationaal secretaris van IJD, jongerenpastoraal Vlaanderen en werd er in 2014 directeur van. Zij is lid van de parochiale ploeg Aalterals vrijwilliger in de jeugdpastoraal en in het parochiecentrum. Zij geeft lezingen en getuigenissen in het kader van jongerenpastoraal.

Uitspraken van Annelien
“Door Taizé ging ik beseffen dat geluk schuilt in het eenvoudige” 
“Het besef dat je nooit alleen bent, dat er altijd Iemand is die met je meegaat, dat spreekt me aan in het geloof.” 
“Vlaanderen - net als veel andere plaatsen in Europa - is een geestelijke woestijn. Daarin moeten we oases aanbieden. Vindbare plekken, waar je als kerk een prioriteit van maakt. Jongerenpastoraal mag op veel plekken nog hoger op de agenda.” 
“Laten we vooral moeite blijven doen om ook voor de 'vergeten' jongeren van vandaag, jongeren die in de kou staan, tijd te maken en met hen op weg te gaan.” 
“Het is belangrijk christelijke gemeenschappen te vormen waarin jongeren welkom zijn. Het is ook belangrijk dat de Kerk jonge mensen ervaringen aanbiedt zoals de Wereldjongerendagen, pelgrimstochten naar Taizé of Lourdes, die momenten van bekering kunnen zijn.”


Meer info: inrichtend team Geloven gaat verder (Dekenijstraat 10),  059 70 17 19 of 059 70 37 97,

antoon.wullepit@telenet.be of kijk op www.gelovengaatverder.be.
CCV in het bisdom Brugge
Potterierei 72
8000 Brugge
050/ 44 49 53

wim.vervaeck@ccv.be
www.ccv.be 

 

Huize Astrid,
Gentstraat 6, 8400 Oostende
Aanvang 19.30 uur.
Dank voor vrijwillige bijdrage

hier kan u de affiche en de folder downloaden.

www.gelovengaatverder.be