Kunst in dialoog met de kerk Sint-Petrus en Paulus

Maryse Krutwage woont en werkt in Mechelen. Ze stelt voor de tweede keer haar werken tentoon in de Sint-Petrus-en-Pauluskerk in Oostende.In de eerste editie van 2017 stond haar tekenkunst centraal. Vandaag toont ons de kunstenares werk in papier-, glas- en textielkunst. Het hoogtepunt van de tentoonstelling is een replica van een glasraam van de Belgische glazenier Michel Martens dat zich in de noordelijke zijbeuk bevindt. Maryse brengt met dit werk een synthese van verschillende disciplines. Glas-, teken-, schilder- en textielkunst in een harmonisch geheel. De kunstenares nodigt ons uit om in deze unieke locatie samen met haar werk het spel van licht en het coloriet van de prachtige glasramen te herontdekken. In het gastenboek krijgt u de kans uw bevindingen te delen.

De tentoonstelling is gratis en publiek toegankelijk van begin juli tot eind September 2021.

Gratis rondleidigen door de kunstenares zullen plaatsvinden op dinsdag 3 - 17 - 31 augustus en op donderdag 9 - 16 - 23 september om 14u30.
Eveneens mogelijk op afspraak - marysekrutwage@yahoo.com. "
Op de foto zien we de mantel van de Trinitairiërs ( Specialisten in het negotiëren en afkopen waren de paters Trinitariërs van l’Ordre de la Très Sainte Trinité et des captifs, kort voor 1200 in Frankrijk gesticht onder impuls van de kruistochten ‘tot vrijkoping van de door de Moren gevangen christenen’. - die we ook terugvinden in de glasramen boven het kunstwerk)