TE GAST : Abdis O.L.Vrouw van Nazareth in Brecht Zr. Katharina Michiels

Opzet van het project Je kunt op vele wijzen het geloof doorgeven. Een beproefde methode is de authentieke getuigenis van geloofsgenoten. ‘Geloven Gaat Verder’ wil een conferentiereeks zijn waarin bekende christenen vertellen over hun geloof. Na een “corona” rustpauze gaan we tijdens 2022 met frisse moed weer van start hartelijk welkom!

Initiatief van het decanaat Oostende - Blankenberge i.s.m. CCV in het bisdom Brugge. Inrichtend Comité: Dekenijstraat 10, 8400 Oostende 059 70 17 19 - 050 444953 - 050 411323 dekenijoostende@hotmail.be www.gelovengaatverder.be

DE CONFERENTIE BEGINT OM 19.30 IN Huize Astrid, Gentstraat 6 Oostende

Vrijwillige bijdrage is welkom.

We vragen om de geldende coronaregels te respecteren.

Authentieke geloofsbeleving vanuit een maatschappelijk, politiek, economisch, cultureel en religieus engagement.

3 februari 2022 Abdis O.L.Vrouw van Nazareth in Brecht Zr. Katharina Michiels

BEATRIJS’ TRAKTAATJE Over zeven manieren van minne

Zr. Katharina Michiels (Brugge, °1963) is in 1995 ingetreden in de abdij O.L.Vrouw van Nazareth te Brecht. In 2019 werd ze er abdis. Ze heeft een licentie pedagogie. Voor haar intrede werkte ze bij de VKSJ en als begeleidster in de Ark gemeenschap. Ze volgde een jaar Bijbelstudie in Jeruzalem. De abdij in de Antwerpse Noorderkempen is de verderzetting van de vroegere abdij in Lier, waar de zalige Beatrijs van Nazareth in de dertiende eeuw woonde. De abdijgemeenschap van Onze Lieve Vrouw van Nazareth te Brecht bestaat uit een groep vrouwen die samen zoeken naar God. In deze trappistinnengemeenschap is er naast het gebedsleven ook ambacht. Men maakt er artisanale zeep die verkocht wordt onder het merknaam Trapp.

Aan de hand van Beatrijs’ traktaatje “Over zeven manieren van minne” zal Zr. Katharina de dynamiek schetsen in een roepingsproces, maar ruimer ook in elk gelovig liefdesleven en elk liefdevol geloof.